4f505fc0878ac631a8dfb777c94a2e203c06aa56

Menukaarten

Kerstmenu

Voorgerechten

lauw warme geitenkaas met bacon, honing, granaatappel en noten op salade

10,00

gratin van rivierkreeftjes met coquille, champignons en spinazie

11,50

reuze garnalen in knoflook peterselie boter

12,50

rundercarpaccio met pesto, oude kaas en pijnboompitten

10,50

Soepen

kreeftenroomsoep met cognac en rivierkreeftjes, en een mini sandwich zalm

8,50

licht gebonden tomatensoep met pesto en room, en een focaccia broodje

7,50

mosterdroomsoep met een broodje Friese droge worst

7,50

Hoofdgerechten vis

zalmfilet op dillesaus en overbakken met brie

22,00

vispalet op een bedje van prei met kreeftensaus

23,50

victoriabaarsfilet met limoensaus

20,50

Hoofdgerechten vlees

varkenshaasmedaillons met spekjes en appelstroopsaus

21,50

kogelbiefstuk met gebakken paddestoelen

23,50

hertenbiefstuk met cranberry-chocolade saus

24,00

kalkoenfilet met portsaus en stukjes blauwschimmel kaas

21,50

Nagerechten

warme wafel met kaneelijs, slagroom en suikerbroodlikeur

9,00

vanille-ijs met warme chocoladesaus en slagroom

8,50

kletskoppen met "salted caramel"ijs, advokaat en slagroom

9,00

stoofpeertjestaart met witte chocolade ijs en slagroom

9,00

koffie en walnotenijs, slagroom en een glaasje amaretto

8,00

koffie "na achten" Koffie met een glaasje cacao/pepermuntlikeur

7,50

Irish koffie

7,50

Spaanse passie. Koffie met Licor 43 en slagroom

7,50

dinerkaart

voorgerechten

lauw warme geitenkaas met bacon, honing en noten op salade

9,50

rundercarpaccio met pesto, oude kaas en pijnboompitten

10,00

gratin van rivierkreeftjes met coquille, champignons en spinazie

11,50

twaalf wijngaardslakken in Provençaalse kruidensaus met tomaat, champignons en spekjes

11,50

zes reuze garnalen in knoflookpeterselie boter

12,50

flensje gegratineerd met tomaat, mozzarella en pesto

9,50

soepen

kreeften roomsoep met cognac en rivierkreeftjes

7,50

licht gebonden tomatensoep met pesto en room

6,50

mosterd roomsoep met stukjes Friese droge worst

6,50

hoofdgerechten vis

zalmfilet op sinaasappelsaus en groene asperges

21,50

kabeljauwfilet op een pittige tomatensaus met paprika

21,00

victoriabaarsfilet met mosterd-dillesaus

19,50

gebakken tongscharfilet met citroen

21,50

hoofdgerechten vlees

varkenshaasmedaillons met spekjes en appelstroopsaus

21,50

mixed grill met bearnaise saus (biefstuk, varkenshaas en kipfilet)

22,00

kogelbiefstuk met champignons, spekjes, paprika, ui en pepertjes

22,50

eendenborstfilet met aardbeien-pepersaus

22,50

kalfslever met appel, ui en spekjes

21,50

kalkoenfilet met portsaus en stukjes blauwschimmel kaas

20,00

nagerechten

meringue met 'salted caramel icecream', caramelsaus en slagroom

8,50

compositie van suikerbroodparfait en warme suikerbroodpudding

9,00

kletskoppen met walnoten ijs, advokaat en slagroom

8,50

vanille ijs met warme chocolade saus en slagroom

8,50

koffie met een bolletje walnoten ijs, slagroom en een glaasje amaretto

8,00

koffie 'na achten'(koffie met een glaasje cacao/pepermuntlikeur)

7,50

Irish coffee, de klassieke

7,50

Spaanse passie, koffie met licor 43 en slagroom

7,50

it Fryske miel € 29,50

een regionaal menu samengesteld met recepten uit de traditionele Friese keuken

mosterdsop mei Fryske droege woarst

een heerlijke, zacht romige soep van mosterd met Friese droge worst

barchje mei sjerp en spekjes

varkenshaasmedaillons met spekjes in een appelstroopsaus

sûkerbôle-iis en sûkerbôlepudding mei Beerenburg

parfait en pudding gemaakt van suikerbrood met beerenburg

menu € 34,50

wisselend maandmenu

gemengde salade met feta en mango

mixed grill met bearnaise saus

of

victoriabaarsfilet met mosterd-peterselie saus

appel-kaneel blondie met witte chocoladen ijs en slagroom